Edzett üveg
Edzett üveg gyártás, edzett üveg beépítés
Keret nélküli edzett üveg ajtók, edzett üveg tolóajtók
Beltéri edzett üvegfalak, üveg térelválasztók
Eltört, berobbant beltéri edzett üveg cseréje
Edzett üveg Budapest, Pest megye
Telefon: 06-30-432-8050
E-mail: uvegesbudapest@uvegezo.hu

Edzett üveggyártás

Edzett üveg gyártás, edzett üvegfalak gyártása, edzett üvegajtó gyártás, kültéri és beltéri edzett üvegfalak, edzett üvegajtók, keret nélküli edzett üveg tolóajtók gyártása helyszíni szerelése Budapesten, Pest megyében.

Edzett üveg készítése az edző kemencében történik, hőkezelési eljárás eredménye az edzett üveg. A hőkezelés folyamatánál el kell érni az üveg lágyulási, átalakulási hőmérséklet tartományát ez kb 620- 640°C (Celsius-fok) majd ezt követően folyamatosan lehűtik az üveg mindkét felületét. A hűtés sebességétől függően hőkezelt, előfeszitett üveg (TVG) vagy edzett üveg (ESG) terméket állítanak elő. Edzés hőkezelés során a külső felületek lehűlése gyorsabb, lehűlése miatt feszültségeloszlás alakul ki az üvegben. Az edzett üveg fizikai tulajdonságai a hőkezelési eljárásnak köszönhetően megváltoznak, ebből keletkező előnyei a megnövelt nyomás, nyírás, csavarodás és a hőmérsékletváltozásokkal szembeni nagyobb ellenállóság.

Az edzett üveg felhasználása: Kültéren és beltérben, üvegtetőknél, kirakatok, térelválasztók, keret nélküli és pont megfogás üvegszerkezetek gyártásánál. Üvegtöréskor apró, tompa élű szilánkokra törik szét, és hámsérülést okozhatnak.

Az edzett üveg méretre vágása, furása, csiszolása, vízsugaras vágása nem lehetséges, ezeket a műveleteket az edzés előtt kell elvégezni, pontosan a tulajdonsága miatt, szerkezetében olyan belső feszültségek vannak, amelyek miatt utólagosan nem alakítható az edzett üveg.
Üveg zuhanykabinok készítése, beépítése képek
Telefon: 06-30-432-8050

E-mail: uvegesbudapest@uvegezo.hu„Copyright 2011 Minden jog fenntartva”Oldaltérkép.

Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ